top of page

Att kopiera någons verk

Det sägs att det inte är okej att kopiera andras verk. Det spelar ingen roll om det handlar om fotografi, musik, målning osv. Och det är sant, det är inte rätt. Men att ha kända verk som inspiration, speciellt om det handlar om toppverk och författare, då är det bra att försöka "kopiera" eller bättre sagt efterlikna. Enligt min mening är det bra för att försöka göra en kopia av någons, när det gäller fotografering, stil. Det är väldigt svårt, men detta ger dig inspiration och vilja att lära dig de saker och tekniker som toppartister använder varje dag.

Någonstans på vägen kommer du att lära dig mycket och hitta din egen stil.


Peter Lindgergh, Vincent Peters, Paolo Roversi är bara några fotografer som är en inspiration för många, inklusive mig. Stil, detaljer, teknik och känslan för ljussättning är bara några detaljer som är väldigt svåra att kopiera eller efterlikna. Som många säger är receptet att öva, öva och aldrig sluta.Jag fick möjligheten, häromdagen, att fotografera Mollie. En väldigt trevlig tjej som är väldigt lätt att jobba med. Jag hoppas innerligt att jag får möjligheten att jobba med henne igen. Vanligtvis har jag tusentals idéer för fotografering så det blir lätt att hitta ett tema :-)


Idén till den här bilden var en bild från Vincent Peters när han fotograferade Penélope Cruz. För att vara ärlig var det väldigt svårt att uppnå den där fantastiska blanka silvertonen i ansiktet. Övergången mellan ljus och skuggor är mycket svår att imitera.

Jag är dock nöjd med min bild. Väldigt Nöjd :-)

Det finns bara en sak kvar att göra... öva, öva och sluta inte.

bottom of page