top of page

Gravidfotografering


Porträtt av en gravidkvinna. Gravidfotografering i studio


Graviditet är en vacker del av kvinnans liv. Det här är din tid och möjlighet att äga och behålla vackra foton av dig själv. Trots alla de mindre njutbara stunderna i din graviditet, du kommer aldrig att ångra att du dokumenterade denna förändring med en gravidfotografering. Det är en givande fotosession för att hedra din kropp och din växande familj.


Mitt mål, som fotograf, är att alltid göra de bästa bilder, så därför vill jag påpeka på några detaljer som är väldigt viktiga när det gäller gravidfotografering.


När är bra att boka gravidfotografering


Att schemalägga en gravidfotografering bör stå på varje blivande mammas checklista. Som första och kanske viktigaste detalj är kontakta mig i god tid. Vi måste prata och planera innan det är dags att ta bilder. Gravidfotografering är bäst att göra mellan vecka 27-36, men det är inte fel att göra det ännu senare. Ungefär 1,5 - 2 månader innan fotograferingen är bra tid att ta kontakt mig. Från början känns det som att det finns mycket tid kvar till vecka 27, men tiden rinner i väg och oftast blir det att man gör allt i hastig takt och det blir inte så som man har tänkt sig.


Du kan visa så mycket (eller så lite) du vill


Jag har inga klänningar som du kan låna just nu, så därför du kan ta de klädplagg som du önskar att ha. Det är alltid du själv som bestämmer hur mycket eller hur lite kläder du vill ha på fotograferingen. Medan många kvinnor väljer att fira förändringarna som deras kropp genomgår under graviditeten och dokumenterar dem med denna fotografering, andra kvinnor är mer konservativa. En av de populära trenderna nuförtiden inom gravidfotografering är att använda tyger som smakfullt täcker delar av din kropp samtidigt som de avslöjar resten. Oavsett vilken stil du väljer jag kommer alltid att ge mina tips så att du får bästa bilder.

Om du är osäkert vilken stil eller val av kläder, då är ett bra tips att du samlar några bilder från nätet i stil som tilltalar dig och visa mig så att jag vet hur du tänker kring fotograferingen. I slutändan handlar det om att göra dig bekväm och nöjd med dina bilder.


Jag måste höra av dig hur du tänker kring gravidfotograferingen, har du kanske önskemål ang stil, plats, kläder osv. Jag måste berätta om detaljer som är viktiga för mig som fotograf så att allt går bra och smidigt.


Porträtt av en gravidkvinna med hennes dotter. Fotograferat i naturen

Ett värdefull present till dig och din familj


Vill du bli fotograferad ensam eller med din partner, eller kanske som familj?

Att ta gravidbilder tillsammans med din partner är ett bra sätt att stärka ditt band och fira det nya liv du ger in i den här världen. Det är den sista chansen att dokumentera hur din dynamik förändras när du och din partner förvandlas från ett par till en familj.

Genom att ta gravidbilder ger du ditt barn en glimt av en värld som de aldrig kommer att kunna se själva, dvs. tiden som deras föräldrar tillbringade som ett par innan de kom in i bilden. De kommer att ha fysiska bevis på hur entusiastisk du var att träffa dem. Hur svårt det än kan vara att föreställa sig nu, tiden går fort. Det kommer inte att dröja länge innan ditt barn kanske visar dessa bilder för sitt eget barn. Det är en fantastisk gåva att ge ditt barn och de barn som kommer in i din familj efter dem. Och det är en bra present till dig själv och din make också. Det är något som hela familjen kommer att värna om för alltid.

bottom of page